HAZ UN DONATIVO paypal-logo - BIZUM: 00668

Patrocinadores / Ajuntament de Sant Antoni de Portmany


La primera notícia escrita que explica que hi havia pobladors a l'illa d'Eivissa és de temps dels romans i diu que la ciutat d'Eivissa va ser fundada pels cartaginesos l'any 654 abans de Crist. Però és ben segur que segles abans l'illa ja estava habitada: un exemple el tenim al poblat de sa Caleta i altres restes arqueològiques. A Sant Antoni de Portmany en tenim la certesa gràcies a les unes pintures púniques de la cova des Vi i una destral de bronze trobada en una finca de Sant Rafel, coneguda com sa Bassa Roja.

Se sap que els púnics aprofitaven el port de Sant Antoni per carregar aigua per als seus viatges dels pous i fonts dels voltants la badia de Portmany, així com per pescar i salar peix. Vivien a cases repartides per les zones de Sa Talaia, Sa Vorera, Sa Serra i Es Pouet. Prop de les cases enterraven els morts i és possible que la capella de Santa Agnès fos un santuari dedicat a la deessa Tànit.

Molt a prop de l'actual Institut d'Ensenyament Secundari Quartó de Portmany, a la finca de can Rova de Baix, hi havia una fàbrica de ceràmica que produïa àmfores per dur oli, vi, peix salat i altres aliments; plats, gerres, llumeners i més utensilis. També tenien animals per treballar la terra i per alimentar-se.

Comparte esta página

Próximos eventos

Lo sentimos, no hay eventos.

Contacto

C/Abad y Lasierra nº 50 local 3,
Entrada por la C/ Sant Cristofol,
07800 Ibiza
Tel. 971 31 73 60
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
www.apneef.org